Work and Travel Tavsiyeleri! Gideceklere 11 Altın Öneri!
Work and Travel programının gençlerin hayalinde bu denli önemli bir yer edinmesinin bazı sebepleri var. Tabi ki Amerika gibi dünyanın her anlamda en gelişmiş ülkelerinden birini görmek, burada çeşitli tecrübeler yaşamak çok büyük bir paya sahip. Aynı şekilde Amerika’da çalışma ve para kazanma fırsatı sunması da Work and Travel programını oldukça cazip hale getiriyor. Ancak tüm bunların yanında Work and Travel gerçek anlamda bir maceranın da kapılarını aralıyor. Bu yazımızda dikkate almanız gereken 5 tane altın değerinde Work and Travel tavsiyesi alacaksınız.
Maceraların cazibesini sanıyoruz ki kimse inkar edemez. Bilinmeyenin insan psikolojisinde uyandıracağı merak çoğu kez kararlarımızdaki ana motivasyon kaynağı olmuştur. Ancak bir yandan da bu bilinmeyenler kötü sürprizlere de gebe olabilir. İşte bu -bilinmeyen- maceraya atılmadan önce kötü sürprizleri eleyerek yalnızca güzel anılarla karşı karşıya kalmak sizin elinizde.
Tamam macera seviyoruz; çılgınız. Doğaçlama yaşamayı seviyoruz ama hiç bilmediğimiz bir ülkede aylar geçirmeye başlamadan önce birazcık tavsiye almaktan da fazla zarar gelmez değil mi?
1- Amerika’da Gideceğiniz Eyaleti İyice Araştırın
Malumunuz; Amerika’daki eyalet sistemi çok alışık olduğumuz bir idari yapı değil. Örneğin ülkemizde İstanbul’da ya da Ankara’da alkollü araç kullanmanızın sonuçları arasında herhangi bir değişiklik olmayacaktır. Fakat Amerika’da durum pek de böyle değil. Her eyaletin kendine özgü kuralları ve yasaları var. Eyalet seçiminizi belirledikten sonra bu bölgenin kendine özgü kuralları ve yasaları hakkında araştırma yapmayı unutmayın. Aksi takdirde örneğin Georgia’da bir pazar sabahı, pantolonunuzun arka cebinde dondurma taşıdığınız için para cezası ödemek zorunda kalabilirsiniz. Evet dondurma…
2- Planlı Hareket Etmek Hem Zaman Kazandırır Hem de Maliyetleri Azaltır
Kanımız kaynıyor evet. Plansız, doğaçlama bir şekilde anı yaşamak istiyoruz. Ancak yine de usta olmasa da ortalama bir satranç oyuncusu gibi birkaç hamle sonrasını düşünmekten zarar gelmez. Örneğin bulunduğunuz eyaletten kalkıp bir New York gezisi yapmayı planladınız. Bizce bu geziyi en azından kaba hatlarıyla önceden planlamanızda fayda var. Tabi ki, Amerika’da da bir memur gibi her şeyi planlayıp dakikası dakikasına yaşayın demiyoruz. Ancak en azından dönüş biletinizi önceden ayırmanız veya satın almanız bir gecelik bir Homeless deneyimi yaşamanızın önüne geçecektir. Bu madde en çok dikkat etmenizi istediğimiz Work and Travel tavsiyesi niteliğinde. Ayrıca Work and Travel 2020 Fiyatları için ilgili sayfamızı ziyaret edip son fiyatlardan haberdar olun!
3- Evrak İşlerini Son Dakikaya Bırakmayın!
Work and Travel oldukça eğlenceli bir deneyim olsa da en nihayetinde devlet kontrolü altında uygulanan bir kültürel program. Dolayısıyla ülkeye girişten çıkışa kadar çeşitli evrak prosedürleri sizi bekliyor olacak. Vize işlemleri, işe giriş, sigorta ve daha birçok evrak işini asla son dakikaya bırakmamak gerekiyor. Tam da burada WestLine International danışmanları her zaman yanınızda olacak. Ancak siz yine de “hallolur o iş ya bir şekilde” diye düşünmeyip hızlı hareket etmeye çalışırsanız çok daha sorunsuz bir Work and Travel deneyimi yaşamanın kapılarını aralamış olursunuz.
4- Saat Farkı!
Hayır, Amerika ile Türkiye arasındaki 7 saatlik farktan bahsetmiyoruz. Tabi bunu da göz önünde bulundurmalısınız ancak Amerika’da eyaletler arasında saat farkları olduğunu da unutmayın. Oldukça geniş bir alana yayılmış olan Amerika Birleşik Devletleri’nde özellikle eyaletler arası gezilerinizde planlamalarınızı bu saat farklarını göz önünde bulundurarak gerçekleştirmelisiniz.
5- Altın Work and Travel Tavsiyesi: İş Seçiminde İnce Eleyip Sık Dokuyun
Work and Travel’ı her ne kadar “Travel and Travel” olarak görmek istesek de programın en başındaki “Work” bölümünün kendini unutturmaya hiç niyeti yok. Eğer amacınız Amerika’yı gönlünüzce gezmek ve tatil yapmaksa sizin aradığınız program Work and Travel değil. Öncelikle bunun bilincine varmak gerekiyor.
İş seçimi de “yurt dışında çalışma” amaçlı bir program için tabi ki çok büyük önem taşıyor. “Ben kapağı bir Amerika’ya atayım da ne iş olsa yaparım abi” düşüncesiyle size uygun olmayan bir işe yerleşmeniz tüm Work and Travel maceranızı kabusa çevirebilir. Bu yüzden programa yerleşme sırasında WestLine International danışmanlarıyla size uygun işi iyice değerlendirip nokta atışı yapmaya özen gösterin. Work and Travel 2020 sezonu kayıtları için son gelişmeleri mutlaka takip edin!
6- Pasaportunu Kimseye Emanet Etme!
Uçağın ABD’ye indiği andan itibaren pasaportun senin en önemli belgen. Giriş işlemleri sırasındaki devlet görevlileri haricinde 3 ay boyunca pasaportunu kimseye emanet etmemen gerekiyor. Ne kaldığın yerde ne de çalıştığın iş yerinde pasaportunun her daim senin kontrolünde olduğundan emin olmalısın. Aksi durumda pasaportun kötü niyetli kişilerin eline geçebileceği gibi, kaybolma tehlikesiyle de karşı karşıya kalabilir. 3 aylık Work and Travel sürecin boyunca konsolosluk kapılarında tekrar bir pasaport çıkarma işleriyle uğraşmak istemezsin.
7- Tehlikeli Durumlarda 911’i Aramaktan Çekinme!
Hollywood’un da etkisiyle arayacağın numarayı ayrıca ezberlemen gerekmediğini biliyoruz. Amerika’da herhangi bir tehlikeli durumla karşı karşıya kalırsan 911’i tuşlaman gerektiğini unutma. Karşı karşıya kalabileceğin her problemi kendin çözmeye kalkma. Herhangi bir kavga veya darp durumu oluştuğunda Türkiye’dekinden çok daha sert tedbirler ve yaptırımlarla karşılaşabileceğini unutmamalısın. Bu sebeple herhangi bir tatsızlık durumunda önce oradan uzaklaşmaya çalışmalı, bu şekilde söz konusu durumdan kurtulamayacağını düşünüyorsan 911’i aramalısın.
8- Bavulunu Kimseye Emanet Etme!
Özellikle havaalanlarındaki işlemlerinde bavulunu kimseye emanet etmemelisin. Amerika dünyanın her bölgesinden çok sayıda insanın akın ettiği ülkelerin başında geliyor. Doğal olarak kötü niyetli kişiler de rotasını sıklıkla Amerika’ya çeviriyor. Bavulunu havaalanlarında tanımadığın kişilere emanet etmen arama noktalarında istenmeyen sürprizlerle karşılaşmana sebep olabilir. Ayrıca hiç kimse bavulunu senin gibi koruyamayacaktır. Bu sebeple özellikle Work and Travel maceranın en başında bir kayıp bavul problemiyle uğraşmak istemiyorsan valizini asla yanından ayırma.
9- Küçük Çocukları Yalnızca Uzaktan Sev!
Kültürel farklılıklar Work and Travel’ı bu denli cazip hale getiren şeylerin başında geliyor. Ancak bazı farklar var ki bunlara adapte olmak zor olabilir. Amerika Birleşik Devletleri’nde “personal space” kavramı Türkiye’dekinden çok daha kutsal. Kişisel alan anlamına gelen bu kavram, özellikle çocuklar söz konusu olduğunda çok daha büyük önem kazanıyor. Evet bebeklerin yanaklarını sıkmayı çok seviyoruz ama bunu ABD’de yapmak pek akıllıca bir iş değil. Bir bebek veya çocuğa sempati göstermek istiyorsan bunu ona dokunmadan ve uzaktan yapmalısın. Aksi takdirde çocuğun ebeveynleri veya çevredekiler tarafından tepkiyle karşılanabilirsin.
10- Irk Ayrımı Yapma, Yapılmasına İzin Verme!
Work and Travel tavsiye ve ipuçları arasında bir diğer önemli konu da ayrımcılıktan uzak durmak. Özellikle ırk ayrımı ABD’de hiç hoş karşılanan bir şey değil. Alışılmış bazı davranışlarının da orada ırkçılık olarak algılanabileceğini unutma. Sinema filmlerinden duyduğun ve siyahilere yakıştırılan ifadeleri asla kullanma. Amerika Birleşik Devletleri’nin dünyanın dört bir yanından farklı ırkların, farklı etnik kökenlerin, farklı cinsel tercihlerin ve daha birçok çeşitliliğin bir arada bulunduğu bir ülke olduğunu unutma ve bunun keyfini çıkarmaya çalış. Sana ırkçılık yapıldığını hissettiğindeyse ölçülü bir şekilde buna karşı çıkmayı unutma. Ancak bu noktada 911 maddesini tekrar hatırlaman gerekiyor. Problemler senin çözemeyeceğin kadar büyüdüğünde yetkililerden yardım istemekten çekinmemelisin.
11- Detaylı Bir Ön Araştırma Yap!
Daha önce programa katılmış öğrencilerin Work and Travel deneyimleri ABD’ye ilk defa gidecek adaylar için yol gösterici oluyor. İlk defa böyle bir programa katılacak olan öğrenciler yepyeni bir deneyimle karşılaşacakları için kendilerini nelerin beklediğini merak ediyor. Work and Travel tavsiye ve ipuçlarıysa bu noktada bazen hayat kurtarıcı bir rol oynayabiliyor. Çalışacağın iş ve gideceğin şehir belli olduktan sonra bu bölgeyle ilgili bilgi toplamayı unutma. ABD’deki her bir eyaletin farklı kanunları olduğunu göz önünde bulundurmalısın. Ayrıca programa katılmadan önce “Work and Travel nedir?”, “Work and Travel İş Türleri” gibi konular hakkında bilgi sahibi olman bu maceraya çok daha hızlı adapte olmana fayda sağlayacaktır.
Tüm bu Work and Travel tavsiye ve yönlendirmelerinin dışında eğitim danışmanının önerilerini de mutlaka göz önünde bulundurmalısın. Bunun içinse alanında uzman bir Work and Travel şirketi ile çalışmalı ve doğru danışmanlık hizmeti aldığından emin olmalısın. Uzun yıllara dayanan tecrübesiyle WestLine International, Work and Travel 2020 sezonu için de öğrencilere hayal ettikleri serüveni vadediyor. Erken kayıt avantajlarını kaçırmamak ve bir an önce 2020 yazını planlamak için hemen şimdi bize 0 212 241 02 83 numaralı telefondan ulaşabilirsin.
Bir yanıt yazın