Yurt Dışı Üniversite Başvurularında Neden WestLine Tercih Edilmeli

Sevgili Öğrenciler,

Bu sayfayı okuyorsanız muhtemelen yurt dışında bir üniversite okuma ya da başka bir programla eğitim alma gibi bir planınız var. Hiç bir şeyi bilmediğinizi ya da çok az bir bilgiye sahip olduğunuzu tahmin edebiliyoruz. Yurt dışında bir şeyler yapmak istiyorsunuz ancak kafalar karışık. Nereden ve nasıl başlayacağınızı bilmiyorsunuz, nereye başvurmanız gerektiğini bilmiyorsunuz ya da yurt dışında alacağınız eğitimin size ne kadara mal olacağını da bilmiyorsunuz. Dahası, yurt dışında eğitiminizi tamamladıktan sonra sizi nelerin beklediğinden de bihabersiniz. İşte bu noktada WestLine International size yol gösteren ve profesyonel olarak danışmanlığınızı yapan bir rol oynuyor.

yurt disinda universite tercihi

Yurt Dışı Üniversite Yerleştirmelerinde Doğru Danışmanlık Firmasını Tercih Edin

Yurt dışı üniversite yerleştirmeleri esnasında gidilecek ülkeden oturum izni almak ve istediğiniz bölümü okumak için yapılmış olan başvuruların %30’unun yanlış ve eksik evraklar sonucu vize reddiyle sonuçlandığını biliyor musunuz? O süreye kadar verilen emek ve ücretlerin yanı sıra kurulan hayallerin boşa gitmesi de cabası. Bu duruma çok üzülüyoruz.

Yurt Dışı Üniversitelerde Okumak Pahalı Değil

Türkiye’deki eğitim ve sosyal giderlere bakacak olursak özellik yurt dışındaki bazı ülkelerdeki üniversite eğitimi ve sosyal harcamalar ülkemizdeki giderlerden daha ekonomik. Üstelik bu üniversitelerin diplomaları YÖK denkliğine de sahip. Yani oradan alacağınız mezuniyet Türkiye’de geçerli olurken, diplomanızın yanına bir de ileri derecede İngilizce konuşma seviyesine sahip olacaksınız. Söz konusu diplomalar ayrıca dünyanın bir çok ülkesinde de akredite olmuş durumda; yani mezuniyet sonrası dünyanın bir çok ülkesinde alanınızla alakalı bir işte çalışma imkanınız bulunuyor.

Yurt Dışında Sınavsız Üniversite ile İstediğiniz Bölümü Okuyun!

Amerika, İngiltere, Kanada, Polonya, Macaristan ve Ukrayna’daki anlaşmalı olduğumuz üniversitelerde istediğiniz bölümü okumak için ülkemizdeki üniversite sınavlarına girmeniz şart değil. Yani sınavsız bir şekilde istediğiniz bölüme kayıt olmanız demek, ülkemizdeki üniversite sınavlarında alacağınız düşük puanların da sizin yurt dışındaki üniversitelere yerleşmenize engel teşkil edecek bir durumu bulunmadığı anlamına geliyor. Bu konuda sadece Almanya’daki üniversiteler şartlı kabul ile ülkemizden öğrenci kabul etmektedir.

Yurt Dışındaki Üniversitenin Ülkemizde Geçerliliği Var mı, Kontrol Edin!

Ne yazık ki, yurt dışında üniversite okumak isteyen bir çok gencimizin, gideceği üniversitenin ülkemizdeki geçerliliği yani YÖK denkliği var mı yok mu bilemiyor. Daha doğrusu verilen yanlış danışmanlık hizmetleri ve yönlendirmelerle bu konulardan bihaber olarak yurt dışına çıkıyor. Okuduğunuz üniversite eğer YÖK tarafından tanınmıyorsa mezuniyet sonrası alacağınız diplomanın Türkiye’de hiç bir faydası bulunmuyor. Üstelik siz bunun farkına mezun olup ülkeye döndükten sonra varıyorsunuz. İşte bu noktada deneyimli ellerden alacağınız profesyonel danışmanlık hizmeti paranızın ve hayallerinizin boşa gitmemesini sağlıyor. YÖK Denkliği hakkındaki yönetmelikle alakalı sayfamızı mutlaka ziyaret ediniz veya son değişiklikler hakkında detaylı bilgi için bizleri arayınız.

Yurt Dışında TIP, hemşirelik veya Mühendislik Okumak Kolay mı?

İşte özellikle sağlık alanında okumak istiyorsanız kendinizi mutlaka ama mutlaka emin ellere emanet etmeniz gerekiyor. YÖK Denkliği yönetmeliğinde sağlık alanlarında mezuniyet sonrası alacağınız diplomanın geçerli olabilmesi için mezun olduğunuz okulun dünya sıralamasında ilk 1000 arasında olması gerekiyor. Eğer ilgili üniversite ilk 1000 arasında değilse ülkemizdeki üniversite sınavına girmiş olmanız ve kayıt öncesi girdiğiniz sınavda ülke çapında ilk 40.000 arasında yer almanız gerekiyor; fakat sıkı durun, maalesef ama maalesef bu alanlarda okumak isteyen öğrencilerin %90’ı bir istisna hakkında bilgi sahibi değil. O istisnai durum da şudur: bazı üniversiteler dünya sıralamasında ilk 1000 arasında yer almasına rağmen TIP gibi sağlık bölümlerini yeni açmış olabilir ve bu bölümlerin TIP eğitimi verecek techizata sahip olmadıkları bilinmektedir. O nedenle üniversite ilk 1000 arasında olsa dahi eğer TIP ya da sağlık alanında eğitim veren bölümleri yeni açılmışsa YÖK denkliği olamaz. Yani okuyacağınız onca yıl boşa gidebilir; aman dikkat! Mühendislikle alakalı bölümlerde ise böyle bir durum söz konusu değildir.

Mezuniyet Sonrası Ana Diliniz Gibi İkinci Bir Diliniz Olacak

Yurt Dışındaki Üniversitelerde lisans eğitimine başlayabilmeniz için gideceğiniz ülkede alınacak eğitim diline aşina olmanız gerekir. Eğer Polonya, Macaristan gibi ülkelerde eğitim alacaksanız oradaki üniversitelerin dil hazırlık sınıflarında en az 6 ay, genel olarak da 1 yıllık bir İngilizce Hazırlık periyoduna gireceksiniz. Bu durum Ukrayna’da hem İngilizce hem de Rusça olurken, Almanya’da ise Almanca Hazırlık şeklindedir. Amerika, Kanada, Avustralya gibi ülkelerdeki eğitimin dili ise bilindiği üzere İngilizce’dir. Yani lisans eğitiminize başlamadan önce alacağınız İngilizce, Almanca ya da Rusça ile ikinci bir diliniz olacak ve bu dili en az 4 yıl süreyle pekiştirerek kullanacak ve daha iyi bir hale geleceksiniz.

Yurt Dışındaki Üniversitelerin Eğitim Süresi ve Başvuru Tarihleri

Polonya’daki üniversitelere  başvurular her yılın Mayıs ve Eylül ayları arasında olmaktadır. Eğer yarı dönem İngilizce hazırlık sınıfı ile İngilizce yeterliliği geçerseniz ara dönem olan Ocak ayına kadar da başvurularınızı yapabilirsiniz; ancak bunu süre bakımından tavsiye etmiyoruz. Polonya üniversitelerinin eğitim süresi 1 yıl hazırlık ve 3 yıl lisans eğitimi olmak üzere toplamda 4 yıldır.

Macaristan Üniversiteleri ile Ukrayna üniversiteleri de benzer şekilde öğrenci kabul etmektedir ve eğitim süreleri Polonya üniversiteleri gibidir. 1 yıl hazırlık artı 3 yıl lisans eğitimi ile Macaristan’daki eğitiminizi 4 yılda tamamlayabilirsiniz. Fakat eğer Ukrayna’daki bir üniversitede okumak istiyorsanız başvurularınızı Mayıs-Kasım ayları arasında yapabilirsiniz.

Almanya üniversiteleri ülkemizden şartlı olarak öğrenci kabul etmektedir. Almanya üniversitelerine başvuru yaparken lise diploma notunuz başvuru kabulleri sırasında gözden geçirilen kriterler arasındadır. Almanya’da lisans eğitim süresi yine hazırlık dahil toplamda 4 yıldır. Başvurular yılın her dönemi alınırken güz döneminde başlayacak bir öğrencinin başvurusu en geç 15 Temmuz tarihine kadar yapılmalıdır. Çünkü Almanya Konsolosluğu’nun vize prosedürleri diğer ülkelere nazaran daha uzun sürmektedir.

Amerika’daki üniversiteler, İngiltere üniversiteleri, Kanada üniversiteleri ve Avustralya’daki üniversitelerin başvuru ve kabul kriterleri birbirine benzemektedir.  Bu ülkelerdeki üniversitelere ara dönemde de başvurabilirsiniz.

Yurt Dışındaki Üniversite Yerleştirmelerinde İlk Bir Yıl Sizinleyiz

Özellikle Polonya, Macaristan, Almanya, Ukrayna ve İngiltere’deki yerleşeceğiniz üniversiteler için yapılacak resmi başvuruların yanı sıra ilgili ülkelere basacağınız ilk adım itibarı ile beraberiz. Bu ülkelerdeki anlaşmalı servislerimiz ile ofislerimiz öğrencilerimizi hava limanında karşılıyor, konaklayacakları adrese götürüyor, oturum izni ve okul kayıt işlemlerindeki ilk günlerde destek oluyor. Bu destek sayesinde o ülkelerde yaşayabileceğiniz sorunlarda hemen yanı başınızdan bir destek alabileceksiniz.

Aklınızdaki tüm soruların cevaplarını bizlere ulaşarak alabilirsiniz. Unutmayın, deneyimli kişilerden alacağınız profesyonel danışmanlık hizmetleri sizi doğru yolda ilerletir ve hayallerinize kavuşturur. O nedenle yurt dışında bir üniversiteye yerleşmek gibi bir planınız varsa kendinizi emin ellere emanet ediniz.

Simdi Ara
Bilgi Istek Formu
preloader