Work and Travel Vize Reddi | Sonrasında Ne Yapmalı
Work and Travel Vize Reddi
Work and Travel vize reddi tekrar vize randevusuna giremeyeceğiniz anlamına gelmez. Şansınızı bir kez daha deneyebilirsiniz; ancak bazı durumlar vardır ki tekrar denemenizin faydası yoktur. Bu yazıda hangi şartlarda vize görüşmesine tekrar girmenizin olumlu olabileceğini ve hangi durumlarda girmenizin pek de bir mantığı olmadığını irdeleyeceğiz.
Bir öğrenci neden vizeden red alır? Programın belli başlı şartları vardır. Work and Travel başvuru şartları yazımızda konuyla alakalı temel bilgileri zaten verdik. Bu şartların arasında kemik kural olarak nitelendirebileceğimiz şey ise Work and Travel katılımcılarının bir üniversitede örgün olarak eğitim alıyor olması en temel kuraldır diyebiliriz. Bu şartı sağlamayan bir kişi zaten Work and Travel programına katılamaz, kaydı acente tarafından alınamaz. Bir üniversitede okuyor olmanız programa kayıt olmanız için yeterli gözükse de WAT vize reddi oranını aşağıya çekmek için diğer koşulları da sağlıyor olmanız gerekiyor. Bu koşullar:
- En az orta seviye İngilizce seviyesine sahip olmak
- Dörtlük sistemde en az 2.00 ortalamaya sahip olmak
- En fazla 26 yaşında olmak
Work and Travel Vize Reddi Sonrası Nasıl Bir Yol İzlemeli?
Yukarıdaki koşullar, temel şart olan üniversite öğrencisi olmanın ardından gelen ve vize aşamasında karar vermede bakılan diğer önemli kriterlerdir. Eğer Work and Travel’da vize reddi aldıysanız yukarıdaki kriterlerden hangisi ya da hangilerinde eksik olduğunuzu masaya yatırın ve ona göre ikinci bir randevu talep edin. Örneğin not ortalamanız 1.90 olabilir hatta 1.80 olabilir. Bu bir handikap ancak notlarınızın neden düştüğünü dürüst bir şekilde anlatmanız belki ikinci seferde vize almanızı sağlayabilir. Daha düşük notlar ise sizin tekrar bir görüşme talep etmenizi mantıklı kılmaz. Her görüşme ekstra 160USD vize harcı ödemeniz demektir.
İngilizce seviyenizin düşük olması ancak yerleştiğiniz işin iyi bir İngilizce istemesi de diğer bir handikaptır. Örneğin düşük seviyede İngilizce ile bir garsonluk pozisyonuna yerleşmeniz Work and Travel vize reddi almanıza sebebiyet verebilir. Yaşınız ilerledike WAT vize reddi olasılığınız ise artış gösterir; ancak eğer ilk görüşmenizde red aldıysanız ikinci defa şansınızı deneyebilirsiniz.
Tüm yukarıdakilerden farklı olarak not ortalamanız yüksek olabilir, yaşınız uygun olabilir, İngilizceniz de yeterli olabilir. Ancak bunlara rağmen vize alacağınız garanti edilemez. Nitekim bu sebeple vize reddi alanlar olabiliyor ancak bu olasılık çok düşük bir seviyededir. Eğer böyle bir durumunuz varsa şansınızı tekrar denemenizde fayda vardır. İlk görüşmenizde size red veren konsolosluk memuru ile ikinci görüşmenizde tekrar karşılaşmazsınız. Sıranız aynı görevliye gelse dahi dosyanız görüşme için başka bir memura verilir ve durumunuz farklı bir görevli tarafından tekrar değerlendirilir.
Work and Travel Vize Reddinde Ankara ile İstanbul’da Görüşmenin Farkı Var Mı?
Bu tamamen bir efsane. Konsolosluk biriminin acentelere attığı son duyuruda İstanbul’da yapılan vize görüşmeleri ile Ankara’da yapılan vize görüşmeleri arasında herhangi bir farkın olmadığı belirtildi. Yani sosyal medyada ve bazı forumlarda yazıldığının aksine bu iki ilden herhangi birinde vize görüşmesine giriyor olmanız şansınızı artırmaz ya da azaltmaz. O nedenle size yakın ve uygun olan lokasyonda vize görüşmesine girmeniz tavsiye ediliyor. Vize görüşmesi öncesi hazırlıklar konusunda yayına verdiğimiz Work and Travel Vize Soruları sayfamızı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
Özetle, yukarıdaki durumlardan birine sahipseniz, ikinci görüşme planınızı ona göre yapınız. Belirttiğimiz üzere bazı durumlar için tekrar bir görüşme sağlamak boşa kürek çekmek gibidir. Üstüne ödeyeceğiniz ekstra vize ücreti ve randevuları meşgul ediyor olmanızın kimseye faydası yoktur. Eğer iki defa vize reddi aldıysanız ancak üçüncü bir defa daha denemek istiyorsanız bunu hiç yapmayın.
Bir yanıt yazın