Ön Lisans Work and Travel Öğrencileri
Work and Travel programına ön lisans okuyan öğrenciler teknik olarak katılabilirler ancak vize alma şansları lisans okuyan öğrencilere göre daha azdır. 2017 yılında Türkiye’deki Amerikan Konsolosluğu’nca yapılan duyuruya göre ön lisans okuyan öğrencilerin programa katılımlarının uygun olmadığı söylendi. Ancak, ön lisans okuyanların lisans programlarına katılmak suretiyle DGS sınavına girip lisans programlarına geçmesi durumunda programa katılmalarına bir engel yoktur. Sonrasında bu uygulama daha da genişletildi ve ön lisans okuyanlar da Work and Travel’a katılabilirler. Ön lisans Work and Travel için bir engel değildir.
2 yıllık Okuyan Öğrencilerin Work and Travel Vizesi Alma Durumları
Ön lisans öğrencilerinin vize alma şansları lisans öğrencilerine göre daha azdır. Bunun sebebi nedir bilinmiyor ancak istatistikler ön lisans öğrencilerinin J-1 vize alma oranlarının daha düşük olduğunu gösteriyor. Buna etki eden ekenlerden biri belki de ön lisans ve meslek yüksek okulu öğrencilerinin hazırlık okumamalarıdır. Hazırlık eğitimi alan öğrenciler belli bir seviyede İngilizce eğitim aldıkları için belki de şansları bu nedenle daha yüksektir.
Ön Lisans Öğrencileri Work and Travel’a Katılabilir mi?
WestLine, Ön lisans ve Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin Work and Travel için kayıtlarını kabul edememektedir. Bunun en büyük sebebi çalışmış olduğumuz sponsorların ilgili bu okullarda okuyan öğrencilerin kayıtlarını kabul etmemelerinden kaynaklanmaktadır. İkinci sebep ise vize ret oranları sebebiyle öğrencilerimizin maddi olarak kayıp yaşamalarını istemiyoruz.
Ön Lisans Work and Travel Öğrencileri İçin Ücretler Farklı mı?
Ön lisans öğrencileri için Work and Travel fiyatları diğer öğrencilere göre farklı bir tutarda değildir. Aynı şartlar ve ücretler lisans öğrencilerinde olduğu gibi ön lisans öğrencileri için de geçerlidir.
Work and Travel Kayıt Öncesi Tavsiyeler
Work and Travel programı için WestLine olarak sizi kabul edemiyoruz ancak bazı tavsiyelerimiz var. Programa kayıt olmadan önce kayıt olacağınız şirketi seçmek için dikkatli olun ve Amerika Konsolosluğu’nun tanıdığı firmaları tercih edin. Acente listesi için tıklayın. Listedeki firmaların dışında hiç bir şekilde başka bir kuruma kayıt olmayın, ücret ödemeyin.
İlgili listede yer alan firmaları teker teker arayın ve ön lisans veya yüksek meslek okulu öğrencilerini Work and Travel için kabul edip etmediklerini öğrenin. Eğer ediyorlarsa kayıt öncesi sözleşmenizi dikkatlice okuyun ve iade şartlarını öğrenin.
Anlaşmak üzere olduğunuz acentenin hangi sponsorlarla sizi göndereceğini öğrenin ve bu sponsorların destek hattına e-mail atarak sizi gerçekten kabul edip etmediğini öğrenin. Eğer her şey yolundaysa hiç düşünmeden kayıt olun.
Bir yanıt yazın