Odessa Milli Hukuk Akademisi

0 out of 5

£2.100,00

Kuruluşu 1847 tarihine dayanan Odessa Milli Hukuk Akademisi (Odessa National Academy of Law), 2000 yılında Ukrayna’nın en iyi okulu seçilerek onore edilmiştir. Okul, Avrupa Üniversiteler Birliğinin üyelerinden bir tanesidir. Yüksek lisans için özel bir departmanı olan üniversitenin Ukrayna’da Rih, Mycolaiv, Kirovohrad, Kryvyi ve Kherson şehirlerinde de eğitim merkezleri bulunmaktadır.

 

Öğrencilere üniversite sınavı puanlarına bakmaksızın bölüm tercihi yapma olanağı sağlamaktadır. Ayrıca Ukrayna’nın diğer birçok Avrupa ülkesine kıyasla ekonomik olarak daha uygun oluşu öğrencilerin seçimi açısından pozitif bir etkendir. Üniversitede 1 yıllık hazırlık, 4 yıllık lisans ve yüksek lisans programları vardır.

 

Odessa Milli Hukuk Akademisi, öğrencilerin kültürel ve sportif faaliyetlerine önem veren bir kurumdur. Büyük bir kütüphaneye sahip olan okul, dans ve tiyatro dallarında uluslararası festivallere katılmış, başarılar elde etmiştir. Yaptığı eğitim faaliyetlerinin dışında kültürel faaliyetlere de önem veren Odessa Milli Hukuk Akademisi, bu alanda ön plana çıkmakta ve sosyal alanda da aktif bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.

 

BölümlerDegreeLokasyonFiyat
HukukLisansOdessa2500 Dolar
Uluslararası HukukLisansOdessa2500 Dolar
SosyolojiLisansOdessa2100 Dolar
GazetecilikLisansOdessa2100 Dolar
Siyasal BilimlerLisansOdessa2100 Dolar
Sepeti görüntüle

Odessa Milli Hukuk Akademisi YÖK Tarafından Tanınmaktadır

Yurt dışından alınan diplomaların ülkemizde geçerliliğini koruyabilmesi için YÖK Denkliği prosedürlerinde belirlenen şartları karşılayabilmesi gerekiyor.

YÖK’ün son mevzuatına göre artık yurt dışındaki üniversitelerden mezun olan öğrencilerin yurda döndükten sonra YÖK’e direkt başvuru yaparak denklik işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Yani Harvard mezunu olsanız bile diplomanızın Türkiye’de denkliği olması için başvuru yapmanız ve denklik sürecini tamamlamanız gerekir. Bu rutin bir süreç olup daha öncesinde “Dünyada ilk 1000 arasında bir üniversiteden mezun olursanız denklik alabilirsiniz.” gibi bir durumu da ortadan kaldırmış oluyor.

Denklik Süreci Nedir, Nasıl İşliyor?

Denklik süreci mezun olduğunuz bölüme göre değişmektedir. Eğer kamu yararını ilgilendiren bölümlerden mezun olursanız ve Türkiye’de denklik almak isterseniz STS denilen ve yılın belli dönemlerinde yapılan “Seviye Tespit Sınavı”nı başarıyla geçmeniz gerekir. Kamu yararını ilgilendirecek bölümler sağlık bölümleri (Tıp, eczacılık, hemşirelik vs.), İnşaat Mühendisliği vb. şeklindedir. Beşeri bölümlerden (İşletme, Psikoloji, Yazılım Mühendisliği vb.) mezun olmanız durumunda direkt denklik başvurusu yapabilirsiniz ve STS’ye de girmeniz gerekmez.

Denklik Alabilmeniz için Üniversitenizin Tanınır Olması Gerekiyor!

Buna mutlaka dikkat edin. Yurt dışında yerleşeceğiniz üniversitenin YÖK tarafından tanınır olması gerekiyor. Yani denklik başvurusu yaparken YÖK’ün mezun olduğunuz üniversiteyi tanıması lazım. Anlaşmalı olduğumuz ve hizmet verdiğimiz yurt dışındaki tüm üniversitelerimizin ise YÖK tarafından tanınırlığı mevcuttur.

Daha detaylı bilgi için YÖK Denkliği Mevzuatı başlıklı sayfamızı ziyaret ediniz.

Ukrayna üniversiteleri her yıl ekim ayı itibariyle ders yılına başlıyor. Genellikle mayıs ayı itibariyle ders yılının tamamlandığı Ukrayna üniversitelerinde başvuru için en uygun dönem mayıs ile ekim ayı arasında kalan zaman dilimi.

Hazırlık eğitimi alacak öğrenciler ise yılın ilerleyen bölümlerde de Ukrayna üniversitelerine kayıt olabiliyor. Ayrıca çeşitli kontenjanlar sayesinde yılın her döneminde Ukrayna üniversitelerine kayıt yapmak da mümkün.

Daha detaylı bilgi için Ukrayna Üniversitelerine Başvuru Tarihleri başlıklı sayfamızı ziyaret edebilirsiniz

Ukrayna üniversitelerine kabul alabilmek için Türkiye’de üniversite sınavına girmeniz gerekmiyor. Yalnızca lise diplomanız ile Ukrayna’daki üniversitelere başvuru yapabilirsiniz.

Yabancı dil seviyeniz ve lise not ortalamanız doğrultusunda tercih edebileceğiniz bölüm ve hazırlık sınıfı süreci belirlenir ve başvurunuz gerçekleşmiş olur. Ukrayna Üniversiteleri Kayıt ve Başvuru Koşulları başlıklı yazımızda daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.