Başvuru Şartları Nelerdir

Work and Travel programına kimler katılabilir?

Work and Travel programı örgün eğitim alan ve aşağıda sıralayacağımız niteliklere sahip tüm üniversite öğrencilerine açık bir programdır.

Work and Travel programına başvuru şartları nelerdir?

Yukarıdaki sorulara bu yazımızda detayları ile cevap vermek istedik. Çünkü yıllardır her sezon benzer sorularla karşılaşıyoruz. En çok merak edilen sorulardan birisi de Work and Travel programına kimlerin katılabildiği ve başvuru şartlarının neler olduğu yönünde. Şimdi bu iki sorunun cevaplarına detayları ile yer verelim.

Work and Travel Programına Kimler Katılabilir?

Work and Travel programına sadece üniversitelerinde tam zamanlı okuyan ve örgün eğitim alan öğrenciler katılabilir. Daha da detaylandıracak olursak bir kişinin Work and Travel programına katılabilmesi için aşağıdaki şartlara sahip olması gerekiyor.

  • Dört yıllık lisans veya yüksek lisans üniversite eğitimi alıyor olmak (Hazırlık ve son sınıflar dahil)
  • Programa katılacağı sezon üniversiteye aktif olarak devam ediyor olmak
  • Programa katılacağı sezon üniversitede aktif olarak en az iki ders alıyor olmak
  • 18-26 yaş arasında olmak

Not: Kurumumuz iki yıllık ön lisans eğitimi alan aday katılımcıların kaydını almamaktadır. 

Yukarıdaki açıklamış olduğumuz profile sahip öğrenciler programa katılabilirler. Aşağıdaki niteliklere sahip öğrenciler ise programa katılamazlar:

  • Açık-öğretim fakültelerinde okuyanlar
  • Örgün eğitim görse dahi programa katılacağı sene okulunu donduranlar
  • Yüksek Lisans okuyup tez aşamasında olanlar
  • Doktora öğrencileri

Olası problemlere karşı ‘Problem Çözücü’ olun!

Yukarıda sayılan nitelikler programa teknik açıdan katılabilirliğinizi gösteren detaylardır. Programa katılmak isteyen adayların ayrıca bu programı kaldırabilecek bir profile sahip olması beklenir. İş hayatı olsun, konaklama şartları olsun veya Amerika’ya ilk adımın atılacağı andan itibaren karşılaşılabilecek aksiliklere karşı adayların sorunları çözebilme gayreti içerisinde olması gerekir.

Not ortalamanız vize onayı açısından önemli bir etkendir!

Amerikan Konsolosluğu öğrencilerin not ortalamasının belli bir puan üzerinde olmasını kriter haline getirmemiştir. Yani piyasada hakim olan dörtlük not sistemine göre not ortalamasının en az 2.00 olması gerekiyor diye bir şey yoktur; ancak bu notun aşağısındaki her not için konsolosluk memuru bir açıklama yapılmasını isteyebilir. Not ortalamanız ne kadar düşükse vize alma şansınız da o derece düşük olabilir.

Programa erken başvuru ile kayıt olmanız çok önemlidir!

Work and Travel programına ne kadar erken başvuru yaparsanız o kadar avantajlısınızdır demektir. Erken kayıt olmanın ne denli önemli olduğunu Work and Travel Başvuru Tarihleri başlıklı makalemizden öğrenebilirsiniz.

 

Simdi Ara
Haritada Bul