Work And Travel

Work and Travel Sıkça Sorulan Sorular

Kafanız karışık olabilir, nereden ve nasıl başlayacağınızı bilmeyebilirsiniz. Uzun uzun bilgilendirici sayfalarda aradığınızı bulamıyor olabilirsiniz ya da vaktiniz o uzun sayfaları okumak için yeterli değil. Siz yine de o uzun sayfaları es geçmeyin ancak yine de sizin için sıkça karşılaştığımız sorulara kısa cevaplar verdiğimiz bir sayfa oluşturduk. Work and Travel programı için yıllardır karşılaştığımız sorulara bu sayfada kısa cevaplar verdik.

work and travel sıkça sorulan sorular

Sayfamız belirli aralıklarla güncellenecektir. Eğer detaylı destek almak isterseniz bizlere Bilgi İstek Formu üzerinden ulaşabilirsiniz. Ayrıca WestLine İletişim sayfasından adres ve telefon bilgilerimize ulaşabilir ve bizlere sorularınızı direkt ulaştırabilirsiniz.

Sıkça Sorulanlar

Eğer 4 yıllık bir üniversitede örgün eğitim alıyor, ortalamanız düşük değil, İngilizce seviyeniz en az orta seviye ve 26 yaşın altındaysanız, evet katılabilirsiniz. Detaylar için: Work and Travel Başvuru Şartları

4 aylık bir süreye kadar ana dili İngilizce olan bir ülkede Amerikalılarla irtibat halinde olduğunuz bir işte çalışacağınız programa katıldığınız için cevabımız, evet.

Erken kayıt olmanız durumunda 500 $ ile 1000 $ arası bir ücreti ödemez ve daha ekonomik bir program geçirebilirsiniz. Ortalama toplam maliyet 2500 $ ile 3500 $ arasındadır. Detaylar için: Work and Travel Fiyatları ve Diğer Ücretler

Teknik olarak katılabilirsiniz ancak vize alma şansınız çok düşüktür ve çoğu sponsor firma iki yıllık öğrencileri kabul etmemektedir. Kurum olarak iki yıllık ön lisans öğrencilerini programa kabul edemiyoruz.

Evet katılabilir; ancak WestLine, 2018 yılı itibarı ile son sınıf öğrencilerini programa kabul etmemektedir.

Hazırlık sınıfı öğrencileri Work and Travel programına katılabilirler.

Work and Travel programına başarılı bir şekilde katılmanız için en az orta seviye İngilizce konuşma becerisine sahip olmanız gerekiyor. Seviyenizi öğrenmek için ücretsiz seviye tespit mülakatlarımızdan yararlanabilirsiniz. WestLine, orta seviyenin altında İngilizce konuşma becerisine sahip öğrencileri programa kabul edememektedir.

Teknik olarak not ortalamasının programa katılım açısından bir engeli yoktur ancak vize görüşmelerinde konsolosluk memurları programa katılacak bireylerde bir başarı görmek ister. İstatistiklere göre not ortalaması başarısız öğrencilerin ülkeye geri dönmeme oranları daha yüksektir. Bu nedenle genel not ortalaması 2.00’ın altındaki öğrencileri programa kabul edemediğimiz gibi başka acenteler üzerinden de katılımlarını boşuna masraf edilmesinden dolayı uygun görmemekteyiz.

Eğer programa katılmak istediğiniz yaz dönemi öncesindeki güz ve bahar yarı yıllarında okulunuzu dondurduysanız cevabımız maalesef katılamazsınız.

Maalesef örgün eğitim veren dört yıllık üniversite eğitimi almıyorsanız programa katılamazsınız. Buna açık öğretim fakültesi öğrencileri de dahil olup programa katılamazlar. AÖF İngilizce Öğretmenliği veya Turizm bölümlerinde okuyan, son iki senesini fakültede derslere girerek eğitim hayatına devam öğrenciler de programa kabul edilmemektedir.

Türkiye’de okuyan yabancı uyruklu öğrencilerin programa katılımlarına engel bir kural yoktur; ancak istatistiki verilerimiz ışığında aşağıdaki ülkelere mensup Türkiye’de okuyan yabancı uyruklu öğrencilerin kaydını kabul etmemekteyiz:

  • Azerbaycan
  • Moğolistan
  • Türkmenistan
  • Kazakistan
  • Kırgızistan

Work and Travel programına katılırken Amerika’da çalışacağınız iş ve konaklama WestLine tarafından ayarlanır. Bu ayarlamalar siz Türkiye’de iken vize görüşmesine girmeden evvel belli olur. İngilizce seviyenize göre bir iş ayarlanır sonrasında ayarlanan işin işvereni ile mülakata alınırsınız. Mülakatınız olumlu ise işe yerleşmiş olursunuz. Konaklamanız ise iş yerine yakın bir yerlerde genellikle apart ya da müstakil ev tiplerinde olur. Bu konaklama yerleri yıllardır Work and Travel öğrencilerinin konakladığı yerlerdir.

Evet çalışabilirsiniz. Eğer ilk işinizi aksatmayacak saatlerde çalışırsanız ve bu ikinci işiniz Work and Travel programının yasaklı işlerinden biri değilse rahatlıkla çalışabilirsiniz. Elbette ikinci işinize başlamadan evvel bazı resmi prosedürleri yerine getirmeniz gerekir. Bu nokta da WestLine danışmanınız size bilgi verecektir.

Bir acente yardımı almadan Work and Travel programına katılmanız mümkün değildir.

Ortalama bir Work and Travel öğrencisinin Amerika’daki haftalık kazancı 300$ ile 600$ arasında değişmektedir. Bu kazançlar işinize lokasyonunuza, İngilizce seviyenize, insan ilişkilerinize, işinizi iyi yapmanıza ve biraz da şansınıza göre değişkenlik gösterir. Amerika’daki haftalık ev kirası giderleri ise 80$ ile 140$ arası yine gittiğiniz lokasyona ve yaptığınız işe göre değişkenlik gösterir. Haftalık market alış-verişleriniz 50$ ile 100$ arasında değişmektedir. Diğer sosyal harcamalarınız da giderleriniz de değişkenlik göstermektedir.

Eğer Work and Travel programına başarılı bir şekilde katıldıysanız ve vizenizi aldıysanız programa okulunuzun tatile girdiği günden sonraki bir gün gidebilir ve yine okulunuzun açıldığı tarihten önceki herhangi bir gün dönebilirsiniz. Program kuralları gereği, konsolosluk öğrencilerin derslerini aksatmadığı tarih aralıklarında programdan yararlanmasını ister. Bu nedenle iş yerleşimleriniz ve işe başlangıç tarihiniz ile bitiş tarihiniz WestLine danışmanlarının gözetimi altında yapılır. Uygun tarihlere göre iş yerleşimleri yapılır ve uçak biletiniz alınır.

Bunu aşağıdaki örnekle açıklamak isteriz.

Ali, 2019 sezonu için Work and Travel’a katılmak ister ve WestLine’a ulaşır. Ali’nin kaydını kabul eden WestLine aşağıdaki profil bilgilerine göre sürece devam eder:

Ali, 20 yaşındadır.

İngilizce seviyesi Advanced’dir ve İTÜ’de Bilgisayar Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisidir.

Okulu 1 Haziran 2019’da kapanmıştır ve son sınavı 10 Haziran 2019’dadır.

Ali’nin akademik takvimine bakan WestLine danışmanı, okulun tekrar 21 Eylül 2019 ‘da açılacağını görmüştür.

Ali’nin okul takvimi ve İngilizce seviyesine göre bir işe yerleştirilmiş ve konaklaması ayarlanmıştır.

Ali yukarıdaki profil bilgilerine göre 10 Haziran’dan sonraki bir gün işe başlamak koşuluyla gider ve 21 Eylül 2019 tarihinden önceki bir gün Türkiye’ye geri dönüş yapar. Ali, bu program detaylarına göre işini 4 Eylül 2019’da bırakmıştır ve yaklaşık 2,5 haftalık süreci sadece geziye ayırmıştır. Bu süre zarfında Ali, hem çalışmış hem de gezmiştir.

Work and Travel programındaki işlerin tümü vasıf istemeyen işlerdir. Programın amacı ailenizden destek almadan 3-4 aylık bir süreyi Amerika’da çalışarak, dil pratiği yaparak, yeni arkadaşlar edinerek, sosyalleşerek, gezerek ve Amerikan kültürünü içeriden yaşayarak ülkenize güzel anılarla dönmenizdir. İş türleri ise İngilizce seviyenize göre değişiklik gösterir ve en popülerleri aşağıdaki gibidir:

  • Eğlence Parkları
  • Cankurtaranlık
  • Otel Poizsyonları
  • Marketler
  • Restaurantlar

Daha detaylı bilgi için ilgili sayfamız olan Work and Travel İş Türleri ve Kazançlar sayfamızı ziyaret ediniz.

Erken kayıt çok önemlidir. Yerleşeceğiniz işi ve gideceğiniz lokasyonu çok etkilemektedir. Örneğin 2019 yazı için Work and Travel programına katılacaksanız kayıt dönemleri Haziran 2018 ile Mart 2019 tarihleri arasındadır. Ancak, daha çok zaman var demeyin! Her yıl kayıtlar bir önceki seneye göre daha erken kapanmaktadır. Bunun sebebi ise her acentenin belli bir kotaya sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Yani sınırsınız bir kayıt alma durumu yoktur. Keza, öğrenciler her sene daha da bilinçlenmekte ve daha erken tarihlerde kayıt olmaktadır. Kayıt sonrası işe yerleştirme, konaklama ayarlanması, gerekli resmi evrakların getirilmesi bazen aylarca sürmektedir. Ayrıca erken kayıt olanlar programa daha ekonomik şartlarda katılmaktadır.

Konuyla alakalı Work and Travel’a Erken Kayıt Olmak Neden Önemlidir adlı sayfamızı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Work and Travel sayfamızı takip ederek daha detaylı ve güncel bilgiler edinebilirsiniz.

Çalış ve Gez

Simdi Ara
Bilgi Istek Formu
preloader