Odessa Ulusal Gıda Teknolojileri Akademisi

0 out of 5

£1.600,00

1902 yılından beri gıda eğitimi veren Odessa Ulusal Gıda Teknolojileri Akademisi (Odessa National Academy of Food Technologies), Ukrayna’daki en iyi gıda eğitim merkezlerinden biri olarak kabul edilir. Üniversite, gıda ve tahıl sanayi alanlarında yurt dışına gönderdiği birçok personel ile adından sık sık söz ettirmiştir. 60.000’den fazla öğrenci Çin, Moğolistan, Kazakistan, Türkmenistan, Moldova, Gürcistan gibi ülkelere gitmiştir.

 

Konum olarak Karadeniz kıyısında bulunan Odessa kentinde bulunan okul, yurt dışından birçok organizasyon ile iş birliği içindedir. Günümüzde 10.000’den fazla öğrenci, 500’den fazla profesör ve doçent bulunan okulda, 6 eğitim binası, büyük bir kütüphane, modern laboratuvarlar, bilgisayar merkezi, 5 yurt ve 50 kişilik dinlenme tesisi bulunmaktadır.

 

Bologna kriterlerini kapsayan bir eğitim veren Odessa Ulusal Gıda Teknolojileri Akademisi, 2003 yılında 4. akreditasyon seviyesine geçmiştir. Okulda lisans, yüksek lisans ve doktora seviyelerinde eğitim verilmektedir. Akademide lisans eğitimi 4 yıl olmakla birlikte, Rusça bilmeyen öğrenciler için 1 yıllık hazırlık eğitimi de verilmektedir. Odessa Ulusal Gıda Teknolojileri Akademisinin en cazip yanlarından birisi de üniversite başarı puanına bakılmaksızın öğrencilerin diledikleri bölümü seçebilme imkanına sahip olmalarıdır. Okul, mezun olan öğrencilerinin akıcı şekilde Ukraynaca ve Rusça konuşabilecek seviyeye geleceklerini de vadetmektedir.

 

BölümlerDegreeLokasyonFiyat
Gıda MühendisliğiLisansOdessa1600 Dolar

 

 

Sepeti görüntüle

Odessa Ulusal Gıda Teknolojileri Akademisi YÖK Tarafından Tanınmaktadır

Yurt dışından alınan diplomaların ülkemizde geçerliliğini koruyabilmesi için YÖK Denkliği prosedürlerinde belirlenen şartları karşılayabilmesi gerekiyor.

YÖK’ün son mevzuatına göre artık yurt dışındaki üniversitelerden mezun olan öğrencilerin yurda döndükten sonra YÖK’e direkt başvuru yaparak denklik işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Yani Harvard mezunu olsanız bile diplomanızın Türkiye’de denkliği olması için başvuru yapmanız ve denklik sürecini tamamlamanız gerekir. Bu rutin bir süreç olup daha öncesinde “Dünyada ilk 1000 arasında bir üniversiteden mezun olursanız denklik alabilirsiniz.” gibi bir durumu da ortadan kaldırmış oluyor.

Denklik Süreci Nedir, Nasıl İşliyor?

Denklik süreci mezun olduğunuz bölüme göre değişmektedir. Eğer kamu yararını ilgilendiren bölümlerden mezun olursanız ve Türkiye’de denklik almak isterseniz STS denilen ve yılın belli dönemlerinde yapılan “Seviye Tespit Sınavı”nı başarıyla geçmeniz gerekir. Kamu yararını ilgilendirecek bölümler sağlık bölümleri (Tıp, eczacılık, hemşirelik vs.), İnşaat Mühendisliği vb. şeklindedir. Beşeri bölümlerden (İşletme, Psikoloji, Yazılım Mühendisliği vb.) mezun olmanız durumunda direkt denklik başvurusu yapabilirsiniz ve STS’ye de girmeniz gerekmez.

Denklik Alabilmeniz için Üniversitenizin Tanınır Olması Gerekiyor!

Buna mutlaka dikkat edin. Yurt dışında yerleşeceğiniz üniversitenin YÖK tarafından tanınır olması gerekiyor. Yani denklik başvurusu yaparken YÖK’ün mezun olduğunuz üniversiteyi tanıması lazım. Anlaşmalı olduğumuz ve hizmet verdiğimiz yurt dışındaki tüm üniversitelerimizin ise YÖK tarafından tanınırlığı mevcuttur.

Daha detaylı bilgi için YÖK Denkliği Mevzuatı başlıklı sayfamızı ziyaret ediniz.

Ukrayna üniversiteleri her yıl ekim ayı itibariyle ders yılına başlıyor. Genellikle mayıs ayı itibariyle ders yılının tamamlandığı Ukrayna üniversitelerinde başvuru için en uygun dönem mayıs ile ekim ayı arasında kalan zaman dilimi.

Hazırlık eğitimi alacak öğrenciler ise yılın ilerleyen bölümlerde de Ukrayna üniversitelerine kayıt olabiliyor. Ayrıca çeşitli kontenjanlar sayesinde yılın her döneminde Ukrayna üniversitelerine kayıt yapmak da mümkün.

Daha detaylı bilgi için Ukrayna Üniversitelerine Başvuru Tarihleri başlıklı sayfamızı ziyaret edebilirsiniz

Ukrayna üniversitelerine kabul alabilmek için Türkiye’de üniversite sınavına girmeniz gerekmiyor. Yalnızca lise diplomanız ile Ukrayna’daki üniversitelere başvuru yapabilirsiniz.

Yabancı dil seviyeniz ve lise not ortalamanız doğrultusunda tercih edebileceğiniz bölüm ve hazırlık sınıfı süreci belirlenir ve başvurunuz gerçekleşmiş olur. Ukrayna Üniversiteleri Kayıt ve Başvuru Koşulları başlıklı yazımızda daha detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.